Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Justice is served

JUSTICE IS SERVED
H ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ELECTRONICA...
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! ΑΠΟ ΤΟΝ NICK VERTIGO (myspace.com/nickvertigo)
Οι Justice είναι μια σχετικά καινούργια μπάντα στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής που ακούστηκε έντονα σε διεθνές επίπεδο το 2007 και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έπεισε και τους πιο δύσπιστους electro heads ότι ήρθαν για να μείνουν. Εν όψη μιας δύσκολης περιόδου που περνάει η ηλεκτρονική μουσική αλλά και γενικότερα η μουσική βιομηχανία οι Justice, κατάφεραν να ξεχωρίσουν από τον σωρό σκουπιδιών που κατακλύζει τα charts και τα ραδιόφωνα.
Οι Justice αποτελούνται από δύο ιδιόρρυθμους γάλλους μουσικούς τον Gaspard Auge, με το χοντρό, παράξενο μουστάκι και τον Xavier de Rosnay, με το ανορεξικό, chinese chic look. Οι δύο τους ξεκίνησαν να δουλεύουν μαζί γράφοντας δύο κομμάτια για μια συλλογή που σατίριζε την Eurovision όντας ακόμη φοιτητές στο κολέγιο. Η πρώτη τους όμως «επιτυχία» ήρθε το 2003 όταν συμμετέχοντας σε έναν remix διαγωνισμό για τον ραδιοφωνικό σταθμού του κολεγίου τους στο Παρίσι έκαναν remix για τους Simian το οποίο και υπογράφτηκε από την Ed Banger, την μεγαλύτερη Γαλλική electro δισκογραφική. Έναν χρόνο αργότερα ο διάσημος dj και μουσικός παραγωγός, DJ Hell συμπεριέλαβε το remix των Justice στο roster της εταιρείας του, International Deejay Gigolo Records καθιστώντας το, τεράστια επιτυχία στην Γαλλία.

Μετά από την κυκλοφορία τους, «Never be alone» οι Justice άρχισαν να δουλεύουν πάνω σε remixes για αρκετά διάσημα groups της Γαλλίας όπως τους Daft Punk –διασημότερο ίσως συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής στον πλανήτη- και τους Vicarious Bliss. Aκόμη συναντήθηκαν μουσικά με τον Fatboy Slim, τους Soulwax, τους Franz Ferdinand, τους N.E.R.D. (το συγκρότημα του πολύπλατινένιου αμερικανού ράπερ και παραγωγού της Madonna, Pharrell Williams) αλλά και την Britney Spears με αποτέλεσμα το όνομα τους να έχει εκτοξευτεί στα charts. Το πρώτο τους solo single «Waters of Nazareth» που κυκλοφόρησε το 2005 από την δισκογραφική τους Ed Banger έτυχε θερμής αποδοχής από διάσημους μουσικούς και djs όπως Tiga, 2manydjs και Erol Alkan.
Με αφορμή τον τίτλο αυτού του single, «Τα νερά της Ναζαρέτ» να αναφέρουμε για την ιστορία πως οι Justice επικαλούνται εαυτούς ως θρησκευόμενους και την μουσική τους «Christian electro club» που θα πει Χριστιανική ηλεκτρονική μουσική. Φυσικά η μουσική τους δεν έχει κανένα στοιχείο θρησκευτικής μουσικής, μπορεί όμως κάποιος να καταλάβει το «κόλλημα» τους από τον μεγάλο σταυρό που φοράει πάντα ο Gaspard αλλά και από τον ακόμα ποιο μεγάλο σταυρό που «στήνουν» σε κάθε τους dj set ανά τον κόσμο ακριβώς μπροστά από τα μηχανήματα με τα οποία παίζουν μουσική. Προσέτι ο σταυρός αποτελεί και το επίσημο λογότυπο του group.
Οι Justice νίκησαν το βραβείο «Best Video» στα MTV Europe Music Awards το 2006 για το hit τους, Justice vs Simian – “We are your friends”. Προς απογοήτευση των θαυμαστών τους οι ίδιοι δεν παρευρέθηκαν στην απονομή και το βραβείο το παρέλαβαν για αυτούς ο So Me, art director της Ed Banger Records και ο σκηνοθέτης του video clip, Jeremie Rozan. Προς έκπληξη όλων ο διάσημος ράπερ, συνθέτης και μουσικός παραγωγός Kanye West ανέβηκε στην σκηνή την ώρα της απονομής και είπε στο μικρόφωνο πως το βραβείο το άξιζε εκείνος και όχι οι Justice. Η σκηνή αυτή είναι αλησμόνητη και έχει καθημερινά αρκετά views στο YouΤube.
Παρόλα αυτά η διεθνής επιτυχία και αναγνώριση για τον Gaspard και τον Xavier ήρθε όταν κυκλοφόρησε από την Ed Banger το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο, «†» τον Ιούνιο του 2007. Το πρωτο single του άλμπουμ ήταν το D.A.N.C.E. το οποίο ήταν υποψήφιο στην κατηγορία «Video of the year» στα MTV Europe Music Awards 2007. Το D.A.N.C.E. χάρισε στο group μια υποψηφιότητα στην κατηγορία «Best dance recording» στα 50στά Grammy Awards ενώ το άλμπουμ τους, «†» ήταν υποψήφιο στην κατηγορία «Best Electronic/Dance album» στα ίδια βραβεία.
Το video clip για το κομμάτι τους Stress σε σκηνοθεσία του Romain Gavras (γιος του Κώστα Γαβρά) απαγορεύτηκε από πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της απεικόνισης ομάδας νεαρών να προβαίνουν σε βανδαλιστικές πράξεις φορώντας μπουφάν με τον σταυρό-σύμβολο του group. Οι Justice μετά τον αποκλεισμό του από τα ηλεκτρονικά μέσα, το ανέβασαν στο YouTube την 1η Μαΐου του 2008 και μέσα σε 24 ώρες το είχαν παρακολουθήσει 14.000 άνθρωποι. Το 2008 βρίσκει τους Justice να κάνουν remix το «electric feel» των MGMT ενώ έχουν υπογράψει ένα mix για την διαφημιστική καμπάνια του οίκου Dior για το 2009. Τα ρούχα που σχεδιάζουν, τα προαναφερθέντα «μπουφάν», ζώνες και τον σταυρό του Gaspard θα τα βρείτε αποκλειστικά στη boutique «Betina» Αναγνωστοπούλου 29 στο Κολωνάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: